Selän takana kuului kevyitä poksahduksia, kun kävin eräänä päivänä Prisman pullonpalautusautomaatilla. Äänet lienevät kuuluneet Recserin paristonkeräyslaatikosta! Huh-huh!! Vasta jälkikäteen olen oivaltanut, että tästä olisi pitänyt välittömästi ilmoittaa jollekin talon väestä, ettei kävisi niin kuin Kontiolahdella myöhemmin kävi (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014111018825036_uu.shtml). 

Käytöstä poistettujen paristojen navat kannattaa teipata ennen varastointia. Teippausohje koskee erityisesti litium-paristoja, mutta ainakaan minä en ole jokaisesta paristosta satavarma, onko se juuri tällainen. Niinpä lienee turvallisinta teipata kaikki paristot ja kännyköiden akut. Paristosta teipataan molemmat navat ja akusta metallipinnat. Maalarinteippi on oiva väline tähän tarkoitukseen, ja tietysti myös suuri suosikkini ilmastointiteippi :-) 

Harva tuo käytetyt paristot heti paristonkeräykseen, joten varastointia tehdään myös kotona. Teippaus kannattaa tehdä heti kun paristot poistaa käytöstä, sillä räjähdysvaara on olemassa tietysti myös kodin keräyspurnukassa. Paristonkeräyslaatikoissa on ohjeet teippauksesta, mutta ainakin minulla on tuntumaa, että tästä ei vielä tiedetä riittävästi. Tarkistathan nyt heti kodin paristopurnukat, teippaat paristot ja toimitat ne turvallisesti paristonkeräykseen.

Turvallista syksyä
@ Marjut