kierr%C3%A4tysinfo.jpg
Kierrätys.info toimii myös mobiililaitteissa. kuva: Marko Laakkonen/JLY

JLY.jpg

Kierrättäjän valtakunnallinen opas ja tietopalvelu kierrätys.info on nyt entistä käytettävämpi ja kattavampi. Sivusto toimii edistyneimmillä käyttöjärjestelmillä kännyköiden ja tablettien pienillä näytöillä. Uudistuksen myötä kierrätys.info sai myös aikaisempaa selkeämmän ulkoasun.

Jos laitteen paikannusominaisuus on kytketty päälle, palvelu tarjoaa automaattisesti hakijaa lähimmät kierrätyspisteet. Hakua voi tarkentaa valitsemalla alueen tai lähtöpisteen ja haluamansa jätelajin.

Kierrätys.info -palvelu on ollut kuluttajien käytössä vuodesta 2008 alkaen. Kävijöiden määrä on kasvanut jatkuvasti. ”Palvelua käyttää päivittäin 300 – 400 henkilöä”, kertoo Jätelaitosyhdistyksen kehityspäällikkö Timo Hämäläinen.

Verkkopalvelu on muodostunut keskeiseksi tietolähteeksi. Palvelusta löytyy alueellisten kierrätyspisteiden lisäksi tietoa lajittelusta ja kierrätyksestä. Nykyisin järjestelmän tietokanta sisältää yli 27 000 jätelajikohtaista keräyspistettä lähes 12 000 paikassa ja pisteverkko kattaa lähes koko Suomen.

Tietoja päivittävät kuntien jätelaitokset ja tuottajayhteisöt. Kierrätys.infon ajantasainen verkostotieto tarjoaa myös hyvän lähtökohdan jätehuollon kehittämiselle. JLY toimii hakupalvelun ylläpitäjänä ja kehittäjänä.

Kierrätys.infoa kehitetään edelleen. Seuraavaksi mukaan tulevat rakennus- ja purkujätteen kierrätyspisteet ympäristöministeriön rahoittamassa hankkeessa.

Kierrätys.info: http://kierratys.info 

JLY - Jätelaitosyhdistys ry edustaa julkista jätehuoltoa ja kuntien 35 jätelaitosta. Yhdistyksen jäsenlaitokset toteuttavat yli 5,2 miljoonan asukkaan jätehuollon yhteistyössä yksityisten yritysten ja tuottajayhteisöjen kanssa.

JLY:n tiedotteesta 20.11.2014 @ Marjut