kameravalvonta-normal.jpg
Ekokymppi huoltaa aluekeräyspisteitä säännöllisesti. Mika huoltokierroksella Akonpoukaman aluekeräyspisteellä Kuhmossa.
valvontakameran kuva 23.9.2014

Ekokympillä on tänä vuonna valvontakameroita 21 aluekeräyspisteellä. Kameravalvonta paljastaa, mikäli aluekeräyspisteelle tuodaan väärää jätettä esim. jääkaappeja, sohvia, hirvenperkkeitä, vaarallista jätettä tai liian suuria jätemääriä. Aluekeräyspisteelle saa tuoda vain sekajätettä ja vain niiltä kiinteistöiltä, jotka maksavat vuosittaisen aluekeräysmaksun. Jotta ylitäyttymiset pysyvät kurissa, on kerralla tuotava jätemäärä rajattu kahteen jätesäkilliseen. 

Aluekeräyspisteillä on ollut kameravalvontaa jo useita vuosia. Vuonna 2012 kameravalvonta tallensi noin 100.000 kpl kuvia, joista lähetettiin huomautuksia ja laskuja yhteensä 100 kpl. Kameravalvonnan tarkoitus ei ole kytätä ketään vaan sen avulla pyritään varmistamaan, että aluekeräyspisteen käyttö on tarkoituksenmukaista, ja että keräyspiste on siistissä kunnossa kaikkia käyttäjiä varten. Olemme kokeneet, että kameravalvonta vastaa hyvin tarkoitustaan, koska tänä vuonna on tarkastettu noin 350.000 kuvaa, joista huomautus tai lasku on lähetetty vain vajaalle 50 asiakkaalle. Väärinkäytösten määrä on merkittävästi vähentynyt.

Hienoa todeta, että aluekeräyspisteitä on opittu käyttämään tarkoituksenmukaisesti. Näin kaikille käyttäjille pystytään tarjoamaan laadukasta jätehuoltopalvelua haja-asutusalueella.

@ Marjut